• La identificació amb Clave PIN i Clave Permanente no està disponible
  • |
Ajuda

Preguntes freqüents


Com puc actuar en representació d’un altre interessat?

Si heu d’actuar en representació d’un altre interessat o per autorització, primer us heu d’identificar amb el vostre identificador o certificat digital (personal o de representant). Després el sistema us preguntarà les dades de l’interessat i haureu d’adjuntar el document que acrediti la representació o autorització pel tràmit. El document d’autorització es pot signar digitalment o bé en paper i escanejar-lo.

Tornar amunt

No aconsegueixo identificar-me amb el meu certificat digital (DNI electrònic o altres identificadors) i no acabo el procés d’autenticació

Consulteu l’ajuda del Suport d’usuaris de l‘AOC.
Comproveu que el vostre certificat funciona correctament a la pàgina de validació de l’AOC.
Si el certificat funciona però no aconseguiu autentificar-vos, podeu obrir una petició d’ajuda a l’AOC.

Tornar amunt

He accedit a l’espai de notificacions electròniques però no trobo la notificació que m’ha enviat l’ORGT

Potser heu accedit a l’Enotum des d’un enllaç genèric de Google. Heu de fer-ho amb els enllaços que teniu en el correu d’avís o a través de l’adreça http://orgt.cat/notificacions que us portarà directament a l’espai de notificacions de l’ORGT.

Si tot i així no trobeu la notificació, hi ha dues situacions que heu de considerar. Primer comproveu si a la part superior de la pantalla apareix el missatge “Teniu entrades sense obrir a d’altres organismes”. En segon lloc, si heu entrat amb un certificat digital de representant, localitzeu a la part superior els botons corresponents a particular i empresa per tal de buscar la notificació a les dues carpetes. El Consorci AOC ofereix aquesta ajuda sobre el portal Enotum per a la recollida de notificacions i comunicacions electròniques.

Tornar amunt

No trobo el tràmit a la seu electrònica de l’ORGT

Us aconsellem que proveu aquestes adreces directes:


Descripció Accés directe
Consultar la normativa orgt.cat/normes
Consultar el calendari fiscal orgt.cat/calendari
Apuntar-se a la notificació electrònica orgt.cat/notificacions
Apuntar-se al sistema d'alertes orgt.cat/alertes
Identificar el conductor d'una multa orgt.cat/canviconductor
Veure la fotografia d’una multa orgt.cat/veurefoto
Consultar el detall dels rebuts domiciliats orgt.cat/veure-rebut
Càlcul embarg de sous orgt.cat/sous
Pagar amb l'avís de pagament orgt.cat/pagaments
Pagar tributs sense l'avís de pagament orgt.cat/pagartributs
Pagar multes sense l'avís de pagament orgt.cat/pagarmultes
Presentar una instància orgt.cat/registre
Domiciliar orgt.cat/domiciliacions
Demanar cita prèvia orgt.cat/cites
Informació sobre embargs de comptes bancaris orgt.cat/embargs
Descàrrega d'impresos orgt.cat/formularis
Informació al contribuent orgt.cat/consultes
Tràmits i pagaments orgt.cat/gestions
Resoldre dubtes sobre tributs i multes orgt.cat/dubtes
Bústia de rebuts orgt.cat/rebut

Consulteu també la llista completa de tots els tràmits


Tornar amunt

El meu navegador diu que el lloc web no és segur

El sistema operatiu del vostre ordinador o tauleta porta incorporats d’origen els certificats arrel de moltes autoritats de certificació digital. Aquest error apareix quan no s’hi han incorporat encara les claus públiques de l'Agència Catalana de Certificació, en les qual es basa el certificat de la seu electrònica de l’ORGT. Vegeu com instal·lar les claus públiques i verificar la seu electrònica.

Tornar amunt

Estic en un punt del tràmit on no sé com continuar

Empleneu el formulari de la pàgina d’Ajuda i us respondrem de seguida per correu electrònic. Si fos necessari ens posarem en contacte per telèfon.

Nota: El personal que atén aquestes peticions no té accés a les vostres dades personals i per tant no es respondran ni tramitaran consultes tributàries relatives als vostres deutes, ja que s’han d’efectuar per registre electrònic

Tornar amunt

Com puc obrir fitxers PDF?

Si ho necessiteu podeu descarregar gratuïtament programes per llegir documents word i pdf

Tornar amunt

Vull entrar al web de l’ORGT personalitzat amb la informació del meu municipi

Molts contribuents tributen per més d’un municipi, però si voleu guardar un enllaç directe personalitzat amb el nom del municipi on tributeu podeu fer-ho entrant a l’adreça https://orgtn.diba.cat?cdclie=nnn on nnn és el codi de tres números del vostre municipi segons codificació de la AEAT. Per exemple, per Abrera seria https://orgtn.diba.cat?cdclie=001

Tornar amunt

Necessito fer un tràmit o consulta per telèfon i l’interessat és persona jurídica

La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix l’ús obligatori dels mitjans electrònics per a totes les persones jurídiques en les seves relacions amb l’Administració. En aquesta seu trobareu tots els tràmits que podeu efectuar electrònicament i podreu consultar molta informació sobre les vostres obligacions tributàries amb els ajuntaments.

Tornar amunt

Sóc persona física i vull fer un tràmit o consulta per telèfon

L’ORGT ha dissenyat tots els tràmits perquè us siguin còmodes i ràpids d’utilitzar. Tot i així, podeu resoldre alguns tràmits per telèfon trucant al número 93 202 98 02 de dilluns a divendres de 8:00 a 14:00 (dilluns i dimarts de 15:00 a 17:00).

Tornar amunt

Necessito atenció presencial en alguna de les oficines de l’ORGT

Si necessiteu una atenció presencial en alguna de les oficines de l’ORGT, podeu demanar cita prèvia i així no haureu de fer cua. En demanar la cita prèvia, veureu la llista de les oficines on podreu resoldre el vostre tràmit en funció del tema concret a tractar. El sistema també verificarà si podeu fer la vostra gestió en aquella oficina de l’ORGT o, pel contrari, heu d’adreçar-vos a l’Ajuntament perquè es tracta d’un procediment que no ha estat delegat en la Diputació de Barcelona.

Tornar amunt

Vull presentar una queixa o suggeriment

Aquestes respostes d’ajuda us poden ser útils abans de redactar la vostra queixa o suggeriment. Per a la presentació us caldrà un identificador digital. Si disposeu de targeta sanitària individual del CatSalut, podeu obtenir al moment un identificador idCAT Mòbil.

Tornar amunt